Doe Mee DordrechtDenk mee over de plannen voor de stad

Herinrichten Aardappelmarkt

Hoe maken we van de Aardappelmarkt een fijne plek waar niet de auto's, maar de mensen centraal staan? Daarover gaan we graag met je in gesprek.

De Aardappelmarkt bestaat nu voor een groot deel uit parkeerterrein en heeft een publieke functie. Terwijl je vanaf deze plek juist ook kunt genieten van het prachtige uitzicht op de haven en de Grote Kerk.

Ruimte voor groen en ontspanning

We willen de Aardappelmarkt samen met jou anders inrichten. Er een uitnodigende, groene plek van maken die de ruimte biedt om even te gaan zitten en te genieten van het uitzicht op de haven en de Grote Kerk. Een groenere Aardappelmarkt past bij ons plan voor een aantrekkelijke binnenstad.

We verzamelen niet alleen ideeën en opmerkingen van bewoners en bezoekers van de Aardappelmarkt. We doen ook onderzoek naar bijvoorbeeld de huidige parkeermogelijkheden en parkeerdruk.  Bij het kopje Hoe verder? lees je wat er nu gebeurt, en over het parkeren. 

 

Inloopavond

Op 24 augustus en op 2 april is een inloopavond geweest over de herinrichting van de Aardappelmarkt. 

Op basis van deze avonden en individuele gesprekken zijn wensen opgehaald voor het ontwerp van de herinrichting van de Aardappelmarkt. 

Uw idee voor de uitvoering

 

Nu er een Definitief Ontwerp ligt, gaan we ons voorbereiden op de uitvoering eind 2024. Als u ideeen heeft voor de uitvoering, dan horen we dit graag.

Zie onder om uw reactie te geven.

 

 

  • Definitief Ontwerp

    Definitief Ontwerp

    De afgelopen maanden is er gewerkt aan een definitief ontwerp om de Aardappelmarkt opnieuw in te richten. Dit met als doel om van de Aardappelmarkt een uitnodigende, groene plek te maken die de ruimte biedt om even te gaan zitten en te genieten van het uitzicht op de haven en de Grote Kerk. Lees meer over Definitief Ontwerp

    Cookie-instellingen